Olivier Willemsen
Over Roza

Over Roza

 

‘Roza is een spannende, avontuurlijke roman met een fascinerende waargebeurde kern. Het is een mysterieus boek, wat ondersteund wordt door de desolate, weidse decors, de oude Roza en de zoektocht naar de waarheid. De intrigerende plot en de manier waarop het verhaal verteld wordt, roepen vragen op, zodat je over Roza blijft nadenken: wat is de waarheid en wat is fake news?’
Juryrapport Vakjury Beste Boek voor Jongeren 2019

Roza, de nieuwe roman van Olivier Willemsen, is gebaseerd op het waargebeurde, nooit opgeloste incident op de Russische Djatlovpas in het Oeralgebergte. In de winter van 1959 worden daar de negen lichamen van een groep jonge studenten onder raadselachtige omstandigheden aangetroffen. Het is nog altijd een van Ruslands grootste mysteries wat er met hen is gebeurd.

Ruim een halve eeuw later blikt Roza Andreja Onilova terug op haar ontmoeting met de studenten, enkele dagen voor hun dood, en op haar merkwaardige vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Is haar fantasie op hol geslagen of weet Roza daadwerkelijk wat er die winternacht in 1959 op de Djatlovpas is gebeurd?

Een roman over het ongrijpbare, onbevredigende van mysteries en over de betrouwbaarheid en kracht van verhalen die over de wereld reizen en vanuit Rusland het Westen bereiken. Roza is wat Winston Churchill zei over de Sovjet-Unie: “It’s a riddle, wrapped in a mystery inside an enigma; but perhaps there is a key…”

 

Nu in de boekhandel, of bestel online via bijvoorbeeld:
Linnaeus Boekhandel Amsterdam
Athenaeum Boekhandel
Scheltema
Donner Rotterdam